Tykkää ja seuraa meitä:

Hip hop

HS: Selkävaivainen Gettomasa asuu taviskaksiossa ja tuhlaa vain ökymaasturiin

Gettomasa kertoo Helsingin Sanomissa nauttivansa luksusautoilusta. Muutama vuosi sitten hän eli talousahdingossa.

Julkaistu

@

Gettomasa.

Gettomasa alias Aleksi Lehikoinen, 29, on Suomen suosituimpia artisteja: jyväskyläläinen räppäri oli vuonna 2022 Suomen striimatuin sooloartisti. Tähti avaa elämäänsä Helsingin Sanomien isossa haastattelussa (8.1.23).

Vaikka menestystä on nyt tullutkin, Gettomasa tietää, millaista on elää vähävaraisena. Hän muistelee Hesarin jutussa, kuinka oli 22-vuotiaana pahassa taloudellisessa ahdingossa. Laskut olivat kuukausitolkulla rästissä.

”Mä menin työkkäriin, ja ne vaati niin paljon selvityksiä kaikesta paskasta, koska mulla oli kuitenkin vähän keikkoja. Se oli plusmiinusnolla tehdä työkkärin kanssa mitään, koska jos tienasin 600 euroa kuussa, ne inisi siitä. Mutta kun levy tuli, alkoi tulla keikkaakin”, Lehikoinen sanoo.

Chosen One -levy muutti kaiken. Lisää menestystä on tullut vuosien varrella, ja Spotifyssa ja keikoilla Gettomasaa fanitetaan satojentuhansien kuulijoiden verran. Shamppanjadieetillä ja muut miehen hitit soivat kaikkialla.

Lue myös: Gettomasa kesytti Porschen ja hevosen – vauhdikas tuplasinkku kuumottaa

Gettomasan kotona ei bling-bling loista

Gettomasa asuu Jyväskylässä tavallisessa kerrostalokaksiossa. Hesarin jutussa kerrotaan, kuinka tähtiräppärin kotona on taulutelkkari, Pleikkari ja divaanikulmasohva. Koriste-esineitä tai bling-blingiä ei näy. Ruokalähetin kuskaamat nuudelit syödään lusikalla sohvalla istuen, kun kaikki haarukat ovat pesukoneessa.

”Ainut game, jossa mä oon, on noi autot”, hän sanoo Hesarissa.

Mainos

Gettomasa tuhlaa vain autoihin. Hänellä on ollut useita Mersuja, nyt alla on toinen saksalainen luksusmerkki BMW. Iso ökymaasturi X5 kuskaa keikoille selkävaivaista laulajaa.

”Oon vähän liikuntarajoitteinen nykyään” –Gettomasa Hesarissa

Myös silmälaseihin räppäri satsaa, koska niitä pitää olla useat. Hän sanoo, ettei ”joka videossa ei voi olla samat päässä.

”Mä tykkään musiikista ja sen tekemisestä. Ja mä tykkäisin urheilla paljon, mutta oon vähän liikuntarajoitteinen nykyään, niin sen kanssa on vähän ongelmia. Ne asiat riittää mulle aika pitkälti.”

Lue myös: Gettomasa pieksi biiffi-pukarinsa Lukas Leonin – nousi nuorten räppäreiden tulokärkeen

gettomasa spotifyssa.
Gettomasa. Kuva: Mark Mindubaev.

Isot levyjulkkarit huhtikuussa Helsingin Jäähallissa

Huhtikuussa Gettomasa järjestää ainutkertaiset levyjulkkarit viisi Emma-ehdokkuutta saaneelle Vastustamaton-albumilleen. Lauantaina 15.4.2023 järjestettävällä jäähallikeikalla Helsingissä mukana nähdään myös genren arvostetuimpiin toimijoihin lukeutuva Kube ja poikkeuksellisessa nousukiidossa oleva Costi.

Kanadan Montrealissa syntynyt ja Jyväskylässä kasvanut rapin suomenmestari on syystäkin lunastanut itselleen lempinimen Chosen One. Gettomasan marraskuussa 2022 julkaistu Vastustamaton on suurmenestyksen saanut albumikokonaisuus, jolla artisti käsittelee muun muassa itsensä ja ympärillä olevien ihmisten erilaisia riippuvuuksia ja menestyksen monia kasvoja:

“Albumilla käsittelen oikean elämän asioita. Myös rumia ja rujoja”.

Suoraan virallisen albumilistan ensimmäiselle sijalle noussut, siellä tähän mennessä viidettä viikkoa putkeen pysytellyt ja ennakkoon platinaa myynyt albumi on kerännyt laajalti ylistystä.

Mainos

Ainutlaatuisen jäähallikeikan aikana Gettomasalta kuullaan laaja läpileikkaus artistin tuotantoon koko ainutlaatuisen ja menestyksekkään uran varrelta. Mukana kevään ainoalla keikalla nähdään useita vierailijoita vaikuttavan lavatuotannon kehystämässä showssa.

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *