Tykkää ja seuraa meitä:

Pop

Viivi tunnustaa epäonnensa rakkaudessa – teki odotettua levyään kolme vuotta

Viivin debyyttilevy ponnistaa syvistä vesistä. Tähtitulokas kertoo värikkään tarinansa.

Julkaistu

@

Viivi. Kuva: Sara Lehtomaa/Universal Music.

Upeasta äänestään ja isoista pop-hiteistään tunnettu läpimurtoartisti Viivi julkaisi odotetun debyyttialbuminsa Parisuhdehautausmaa perjantaina 11.3. Yksi kotimaisen musiikkikentän kiinnostavimmista tulokasartisteista on valmistellut ensimmäistä pitkäsoittoaan pitkään ja levy käsittelee epäonnea rakkauden kanssa.

Vain kaksi vuotta lanseerauksensa jälkeen artistin viisi jo julkaistua singleä ovat keränneet huikeat lähes 20 miljoonaa striimiä, eli debyyttialbumi tulee ylittämään platinarajan jo ennen julkaisuaan. 22-vuotiaan Viivin persoonalliselta ja herkältä ääneltä ei ole voinut välttyä, sillä hän on hallinnut listojen kärkipaikkoja niin Spotifyssa kuin radioissakin.

Levy on tehty Viivin, biisintekijä Joonas Kerosen ja tuottaja Lauri Halavaaran yhteistyöllä. Lauri Halavaara toimii myös albumin vastaavana tuottajana.

”Välillä on käyty todella syvissä vesissä”

”Vihdoin! Nyt on nimittäin niin, että projekti ’debyyttilätty läjään’ saatiin päätökseen. Kolme vuotta tätä on tehty yhdessä Laurin ja Joonaksen kanssa ja en voisi olla tyytyväisempi lopputulokseen. Välillä on käyty todella syvissä vesissä näitten biisien kanssa ja nyt tuntuu siltä, että jokaisella biisillä on merkitys ja ne on ansainneet paikkansa tällä levyllä. Tästä tuli kaikin puolin tosi hieno kokonaisuus, joka toivottavasti tulee herättämään kuulijoissa paljon tunteita”, Viivi kertaa. 

”Tää levy merkitsee mulle itelle tosi paljon ja jollain tapaa sinetöi tän aikakauden mun elämästä. Mulla on saattanut olla pientä epäonnea rakkauden kanssa, ja se purkautui ehkä kans hieman tähän ja kuuluu levyllä. Rakkaus, isot tunteet, erot ja niihin liittyvät fiilikset on tän levyn kantavia teemoja ja nimikkobiisi avaa hyvin et miks tän koko levyn nimi on Parisuhdehautausmaa.”

viivi ja uutuusalbumi parisuhdehautausmaa spotifyssa.

Viivi tunnustaa, että menneiden vuosien aikana on ”tullut käytyä aikamoinen tunteiden vuoristorata läpi”.

”Mutta se oli täysin tän kaiken arvoista, koska saatiin tehtyä 12 mielenräjäyttävää biisiä ja yks aivan jäätävän siisti intro. Toivottavasti tykkäätte!”

Mainos
Viivi Korhonen on 22-vuotias tähtiartisti. Kuva: Sara Lehtomaa/Universal Music.

Viivi nousi vauhdilla tähtikaartiin

Helmikuussa 2020 debyyttisinglensä julkaissut Viivi ampaisi valtayleisön tietouteen vuoden 2021 tammikuussa, kun artistin kolmas single Lääke kasvoi yhdeksi alkuvuoden striimatuimmista kappaleista. 

Artistin menestys kasvoi vauhdilla ja kesäkuussa 2021 julkaistiin USA-single, joka ylitti platinarajan vain parissa kuukaudessa. Kappale oli yksi loppuvuoden kuunnelluimpia kappaleita Suomessa. Myös Viivin viimeisin julkaisu, Hyväuskoinen, nousi suoraan Suomen Spotifyn kärkisijoille ja ylitti nopeasti kultarajan.

Lue myös: Abbankin kehuma tähtitulokas Viivi avaa elämäänsä herkällä balladilla

Nuorella eteerisellä artistilla on valtava fanikunta ympäri sosiaalista mediaa ja hänen upea laulunsa on saanut kiitosta jopa ikoniselta ABBAlta. Artistin suosio ei suinkaan rajoitu someen, sillä hän ansaitsi viisi ehdokkuutta vuoden 2022 Emma Gaalassa ollen yksi eniten ehdokkuuksia keränneistä artisteista. Viivi on ehdolla kategorioissa Vuoden tulokas, Vuoden biisi (USA), Vuoden pop (USALääkeHyväuskoinen), Vuoden musiikkivideo (Hyväuskoinen) ja Vuoden artisti (yleisöäänestys).

Kansan sydämiin itsensä laulanut Viivi on jo aloittanut albumikiertueensa. Viivi on myös kiinnitetty kaikille Suomen suurimmille festareille ja hänet nähdään tulevana kesänä muun muassa Ruisrockissa.

Viivi Korhonen kilpaili vuonna 2009 Lasten laulukilpailu Karusellissa sijoittuen toiseksi. Seuraavana vuonna hän voitti kilpailun. Vuonna 2013 Viivi kilpaili The Voice Kids -ohjelman ensimmäisellä tuotantokaudella Elastisen tiimissä sijoittuen kilpailussa toiseksi

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.