Tykkää ja seuraa meitä:

Rock

Ville Valo palaa! Uusi nimi ja kiertue: ”Uskallan hyökätä hiilikellarista ihmisten ilmoille”

Ville Valo on nyt VV. Uutta Loveletting-sinkkua seuraa albumi ja Amerikkaan asti ulottuva kiertue 2023.

Julkaistu

@

Ville Valo on nyt artistinimeltään VV.

HIM-yhtyeen keulakuvana tunnetuksi tullut Ville Valo tekee vaikuttavan paluun tummanpuhuvan rock-romantiikan pariin. Valo, joka tekee musiikkia artistinimellä VV, on työstänyt hartaasti alkuvuodesta 2023 julkaistavaa ensimmäistä soololevyään Neon Noir.

Debyyttialbumia pohjustaa perjantaina 8.4. julkaistava single Loveletting. Samana päivänä tulee julki singlen musiikkivideo.

Loveletting on Valon säveltämä, sanoittama ja tuottama. Hän on myös soittanut ja äänittänyt itse kaikki kappaleella kuultavat instrumentit.

”Pikkuhiljaa alkaa palapeli olemaan kasassa, ja uskallan taas hyökätä hiilikellarista ihmisten ilmoille. Loveletting yhdistelee musiikillisesti Agentsista oppimaani herkkyyttä HIMpuloiden meluvalliin, lisäten soppaan ripauksen 80-luvun estetiikkaa”, Ville kuvailee.

”Ollaan irti päästämisen unenomaisella rajalla” –Ville Valo maalailee

”Lyyrisesti kappaleessa tunnelmoidaan jälleen äärikysymysten äärellä, irti päästämisen ja kiinni pitämisen unenomaisella rajalla.”

Maailmanlaajuisesti miljoonia levyjä myyneen HIMin Love Metal -matka oli valtava menestys. Yhtye saavutti yli neljännesvuosisadan kestäneen uransa aikana muun muassa lukemattomia listaykkössijoituksia, radiohittejä, platina- ja kultalevyjä, Emma-patsaita ja Grammy-ehdokkuuden.

Valon suunnittelemasta Heartagram-logosta globaalisti tunnettu HIM on myös tehnyt suomalaista musiikkihistoriaa ollen ensimmäinen ja ainoa suomalaisyhtye, jonka albumi on myynyt Yhdysvalloissa kultaa (Dark Light 2005, yli 500 000 kpl).

Mainos

VV lähtee kiertueelle tammikuussa

Suositun kokoonpanon jäähyväiskeikka nähtiin vuodenvaihteessa 2018 Helsingin Tavastia-klubilla. HIMin lopettamisen jälkeen Valo julkaisi yhteistyössä Agents-yhtyeen kanssa Rauli ”Badding” Somerjoen lauluihin perustuvan albumin Ville Valo & Agents (2019). Levy myi platinaa ja sen tiimoilta tehty kiertue oli loppuunmyyty.

Kattava kansainvälinen VV / Neon Noir Tour 2023 lähtee liikkeelle ensi vuoden tammikuussa Tavastia-klubilta. Euroopan-kiertueen liput tulevat myyntiin maanantaina 11.4. ja Pohjois-Amerikan osuuden puolestaan perjantaina 15.4.

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.