Tykkää ja seuraa meitä:

Pop

Vilma Alinan odotettu soolouutuus on kuin ”alamäkeen pyörivä lumipallo”

Paha tapa -biisi on ensilohkaisu uudelta Vilma Alinan albumilta. Kuuntele ja lue lisää!

Julkaistu

@

Vilma Alina. Kuva: Vilma Töyräs.

Suomen eturivin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina julkaisi odotettua uutta soolomateriaalia. Paha tapa on täysin Vilma Alinan säveltämä ja sanoittama kaunis pop-kappale, jonka tuotannosta vastaa Vilman uralla alusta asti toiminut luottotuottaja Ilkka Wirtanen. 

Kappale enteilee uutta lukua artistin uralla, sillä Paha tapa on ensimmäinen singlejulkaisu artistin tulevalta neljänneltä albumilta. 

”Vuoden julkaisutauon aikana oon vetäytynyt kirjoittamaan uutta musiikkia, ja kuluva vuosi on ollut ehkä koko mun elämän tuotteliain”, Vilma Alina kertoo.

”Mulla oli jo albumin teema ja iso kasa kitarademoja valmiina ennen kuin esittelin niitä levy-yhtiölle tai tuottajallenikaan, tällä kertaa on tuntunut tosi hyvältä tehdä musaa ja haaveilla rauhassa omassa kuplassa.”

vilma alina: paha tapa -biisi spotifyssa.

Biisi syntyi ilman hittihakuisuutta

Laulajan mukaan Paha tapa syntyi viime keväänä puhtaasti omana fiilistelynä ja vuodatuksena, ilman mitään suunnitelmaa tai hittihakuisuutta. 

”Tiettyjen sanavalintojen ja pitkän tekstin takia ajattelin, että kappale luultavasti päätyisi albumiraidaksi. Oli kuitenkin ihana huomata, että se vahva tunne, mikä mulla oli tätä tehdessä, välittyi muillekin”, Vilma Alina iloitsee.

”Paha tapa on biisinä kuin alamäkeen pyörivä lumipallo, ensin pienestä ajatuksesta paisuu lopulta valtava lumivyöry. Halusin että teksti, sävellys ja tuotanto kertovat tätä samaa tarinaa, lähtee herkästä ja tulee jokaisella kierroksella intensiivisemmäksi. Ilkka Wirtasen tuotanto, Kasperi Kallion piano ja Elias Riipisen viulusovitus toteuttivat tämän vision vielä kauniimmin kuin olisin osannut kuvitella.”

Mainos

Lue myös: Oho, Vilma Alinan levystä tehtiin pakohuonepeli: ”Hullu idea tuli todeksi”

Vuonna 2014 debytoinut Vilma Alina on julkaissut urallaan kolme studioalbumia (Ufoja 2016, Tulva 2019, True Crime 2021), jotka ovat kaikki ylittäneet kulta- tai platinarajan. Yhteensä laulajan musiikkia on kuunneltu suoratoistopalveluissa jo yli 65 miljoonaa kertaa. 

Lahjakas laulaja-lauluntekijä kirjoittaa musiikkinsa itse ja hänen tunnetuimpia hittejään ovat muun muassa isoiksi radiohiteiksi nousseet RikollinenSyliin, Tanssii susien kaa sekä Vuoden biisi -ehdokkuuden Emma Gaalassa napannut Palasina.

Suomen lahjakkaimpiin lauluntekijöihin lukeutuva Vilma Alina palkittiin syksyllä 2020 Suomen Musiikkikustantajat ry:n Vuoden kevyen musiikin tekijä -palkinnolla.

Artisti viimeistelee neljättä pitkäsoittoaan, jonka julkaisusta tiedotetaan myöhemmin.

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *