Tykkää ja seuraa meitä:

Musiikkivideo

Apulanta teki rankan leffatunnarin: ”Biisi on synkkien pilvien lapsi”

”Hiki tuli”, Apulannan Toni Wirtanen kuvaa Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan tunnusbiisin tekoa. Katso ja lue!

Julkaistu

@

Apulanta.

Apulanta on tehnyt Aleksi Mäkelän Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan tunnuskappaleen nimeltä Kämmenen kuva poskeen.  

Apulannan Toni Wirtanen taustoittaa kappaleen syntyä tavoilleen uskolliseen tapaan värikkäästi.

”Biisi on synkkien pilvien lapsi. Kun aloin kirjoittaa sitä, mielessä oli hiukan toinen lanka, kuin mihin teksti lopulta ohjautui. Joskus ne valitsevat itse tiensä.” 

Biisi tuntui sopivaan elokuvan pirtaan.

“Kun perehdyimme leffan, ja Jarnan tarinaan, tämä biisi nousi häkellyttävästi pintaan. Tuntui osuvan. Videota oli pitkästä aikaa tosi kiva tehdä. Leffaporukan kanssa on aina helppoa tehdä töitä ja jälki on sen mukaista. Hiki tuli, tosin.”

Lue myös: Apulanta hehkuttaa jättikonserttiaan: ”Saatoitte meidät Heinolan kellarista Olympiastadionille”

KATSO Apulanta: Kämmen kuva poskeen 2022


Elokuva kertoo kiekkotähden päihdetarinan

Solar Filmsin tuottama elokuva kertoo jääkiekkolegenda Marko Jantusesta, joka menetti lähes kaiken päihteille. Marko Jantusen roolissa uutuuselokuvassa nähdään Severi Saarinen. Muissa päärooleissa näyttelevät Katariina Havukainen, Jorma Tommila ja Tommi Eronen. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Mikko Kouki ja Petja Lähde. Elokuvan levittää Nordisk Film. 

Mainos

Jantunen keskittyy nyt päihdetyöhön

Nykyään Marko Jantunen eli Jarna keskittyy laaja-alaiseen päihdetyöhön muun muassa nuorison keskuudessa. Hänen Läpi helvetin -luennoillaan on ollut jo yli 100 000 kuulijaa. Jantunen on aktiivisesti mukana elokuvan teossa. 

Solar Filmsin elokuvan ovat tuottaneet Rimbo Salomaa, Jukka Helle ja Markus Selin ja sen levittää Nordisk Film. Rimbo Salomaa on tuottanut useita kriitikoiden ja yleisön suosikkielokuvia, kuten Postia pappi Jaakobille, Oma maa, viisi Risto Räppääjä –elokuvaa sekä kulttielokuvan Pussikaljaelokuva ja klassikkosarjat Iloinen talo ja Hautalehto – Kylmä syli. 

Aleksi Mäkelä, Markus Selin ja Jukka Helle ovat tehneet yhdessä huomattavan osan suomalaisista menestyselokuvista ja vaikuttaneet merkittävästi suomalaiseen elokuvataiteeseen ja ilmaisuun 1990-luvun lopusta lähtien muun muassa elokuvilla Häjyt, Pahat pojat, Matti, Rööperi ja Olen suomalainen

KATSO Laitapuolen hyökkääjä -elokuvan traileri:


Aleksi Mäkelä tunnetaan myös lukuisista muista elokuvista sekä tv-sarjoista, kuten Roba, Syke ja Kylmäverisesti sinun. Hänen seuraava elokuvansa on Solar Republicin tuottama Kummeli esittää: Kontio & Parmas, joka tulee elokuvateattereihin vuonna 2022. Aleksi Mäkelälle on myönnetty elokuvataiteen valtionpalkinto vuonna 2009. 

Marko Lempisen kirjoittama kirja Läpi helvetin on toiminut alkusysäyksenä elokuvalle ja se on ollut yhtenä elokuvan lähteenä.

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *