Tykkää ja seuraa meitä:

Iskelmä

Yöltä hieno ele: listasi kiitoksensa kaikille ”suomalaiseen pop-instituutioon kädenjälkensä jättäneille”

”Olli Lindholm yhdistää meitä kaikkia”, Suvi Teräsniska toteaa tunteikkaista keikoistaan Yö-yhtyeen kanssa.

Julkaistu

@

Yö-yhtye teki odotetut, tunteikkaat ensikeikkansa viime viikonlopun Iskelmä Festivaaleilla Himoksella ja Porissa. Solistina Yön kanssa esiintyi Suvi Teräsniska.

Festivaalikeikat juhlistavat Yön 40-vuotisjuhlavuotta. Yhtye perustettiin Porissa vuonna 1981 ja sen ensimmäinen albumi, klassikoksi muodostunut ’Varietee’ julkaistiin paria vuotta myöhemmin vuonna 1983.

Juhlavuosi, yhteinen historia Suvin kanssa ja yleisön kysyntä vaikuttivat päätökseemme tehdä valikoidut esiintymiset tulevana kesänä”, yhtye kommentoi.

”Sanoinkuvaamaton tunteiden kirjo”–Yö kuvaa keikkafiiliksiä

Keikat olivat mahtava menestys.

”Se tunteiden kirjo joka oli aistittavissa sekä yleisössä että meissä esiintyjissä on sanoinkuvaamaton. On vaikuttavaa nähdä miten paljon Yön musiikki ihmisille merkitsee ja millaisia tuntemuksia se aiheuttaa ja välittää”, Yö-yhtye kirjoitti sosiaalisessa mediassa.

”Tuntuu kuin kaikki se aika joka on kulunut siitä kun viimeksi esiinnyimme, olisi kadonnut, ja saamme ylpeinä ja kiitollisina esittää musiikkia joka merkitsee meillekin paljon.”

Yö teki samalla poikkeuksellisen hienon eleen ja nosti esille kaikki ne, jotka ovat vuosien varrella vaikuttaneet yhtyeen menestykseen. Ei siis pelkästään yhtyeen jäseniä, vaan Yö nimesi ja listasi jokaisen työtekijän teknisen puolen henkilökunnasta tuotantoon ja taustalaulajiin, tiedottajista valokuvaajiin, levy-yhtiön vaikuttajista tuotemyyjiin.

Mainos

Voit katsoa nimilistauksen allaolevasta Facebook-päivityksestä.

”Yö on enemmän kuin pelkkä bändi”

”Yö on ja on aina ollutkin paljon enemmän kuin pelkkä bändi tai sen kulloinenkin kokoonpano. Haluammekin nyt kiittää kaikkia jotka ovat jättäneet kädenjälkensä tähän suomalaisen popmusiikin instituutioon”, yhtye kiittää.

”Musiikilla on uskomaton voima, jota ei voi kahlita. Yön musiikki elää ja jatkaa elämäänsä.”

Suvi: ”Yö on kuin toinen perhe”

Myös Suvi Teräsniska on nostanut esiin Yön merkityksen.

”Koko Yö-organisaatio on ollut mulle kuin toinen perhe. Se on instituutio joka ei ole pelkästään bändin ensimmäinen tai viimeisin kokoonpano”, Suvi totesi Instagramissa lauantaina (3.7.), kun Yö ja Suvi keikkailivat Porissa.

”Olli Lindholm yhdistää meitä kaikkia” –Suvi Teräsniska

”Se on iso yhteisö joka koostuu soittajista, laulajista, teknikoista, kiertuemanagereista, keikkamyyjistä, levy-yhtiömoguleista, biisintekijöistä, paitamyyjistä ja lukuisista muista asiaan omistautuneista ihmisistä ja meitä kaikkia yhdistää vain yksi ihminen, Olli Lindholm. Hän toi meidät kaikki yhteen ja hänen perintöään vaalien vedämme tänään sydäntemme kyllyydestä.”

Olli Lindholm menehtyi 54-vuotiaana helmikuussa 2019.

Mainos

Klassikkohitti Särkyvää oli Suvin ja Ollin duettokappale liki 10 vuoden ajan.

”Sun vierellä oli lavalla aina hirmu turvallinen olo esiintyä. Ikinä ei pahemmin tarvinnut panikoida. Nyt mä toivon että tulet mukaani kun tänään nousen yhtyeesi kanssa lavalle synnyinkaupungissasi Porissa. Ja tulethan sä.”

”Musiikilla on valtava voima”

Himoksen ja Porin keikat olivat ymmärrettävästi pakahduttavien tunteiden täyttämiä.

”Viikonloppu oli melkoinen tunteiden vuoristorata. Mä oon saanut lukea satoja viestejä ihmisten fiiliksiä keikoista ja lauluista”, Suvi totesi.

”Himoksella mieleni veti haikeaksi kun näin screeniltä miten eräskin mies painoi kasvonsa käsiinsä ja itki. Musiikilla on valtava voima ja merkitys meille kaikille.”

Yö ja Suvi Teräsniska esiintyvät seuraavan kerran Suomipop Festivaaleilla Oulussa ja Jyväskylässä 15.7. ja 16.7. Jyväskylän festari on loppuunmyyty. Nämä ovat heidän viimeiset yhteiset festarikeikkansa tänä vuonna.

Suvin konserttikiertue alkaa syksyllä

Syksyllä starttaa Suvin oma Ihmisen poika -konserttisalikiertue. Sitä jouduttiin jo kertaalleen siirtämään koronan takia. Ihmisen poika -kiertue alkaa Mikkelistä 1.10.

Mainos

Rakastettu iskelmäartisti julkaisi vuoden 2019 elokuussa oman versionsa Yö-yhtyeen koskettavasta kappaleesta Ihmisen poika. Kappale oli Suvin edesmenneelle ystävälle ja mentorille Olli Lindholmille erityisen rakas.

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.