Tykkää ja seuraa meitä:

Aikakone

Aikakone. Alex, Sani ja Maki ovat edelleen Aikakoneen kantavia voimia.

Aikakone on nelihenkinen, yksi Suomen menestyneimmistä popyhtyeistä. Aikakoneen alkuperäisen kvartetin muodostivat Sani eli Saija Aartela, Alex Ojasti, Maki eli Marko Kolehmainen sekä Vera eli Heidi Puurula.

Vuonna 1993 perustetun Aikakoneen debyyttialbumi Tähtikaaren taa julkaistiin vuonna 1995. Tämä Suomen kaikkien aikojen eniten myyty debyyttialbumi sisälsi mm. läpimurtokappaleet Alla vaahterapuunOdotaTaas saan lentää, Tähtikaaren kaa ja Matkustanut oon.

Samana vuonna duettona Samuli Edelmann kanssa Sanin esittämä kappale Tuhat yötä nousi jättihitiksi. Klassikkobiisi on Maki Kolehmaisen käsialaa, kuten moni muukin Aikakoneen hiteistä.

”Olin tehnyt vasta kaksi biisiä, kun saimme levytyssopimuksen. Kallosen Asko kysyi, onko minulla lisää biisejä, ja sanoin, että on paljonkin. Ei ollut, vaan huijasin Askoa”, Maki on muistellut.

Aikakoneen seuraavat albumit myivät platinaa ja tuplaplatinaa. Muita Aikakoneen rakastettuja kestohittejä ovat mm. Nti Groove, Opettelen salaa, Keltainen ja Tulisitko.

Yhtye toimi nimellä Aikakone vuosina 1995–1998 ja kolmen vuoden tauon jälkeen vuodet 2001–2003 nimellä Aika. Vuonna 2003 yhtye vaihtoi nimensä takaisin Aikakoneeksi, minkä jälkeen poppikvartetti jäi taas tauolle.

Lähes vuosikymmenen mittaisen uransa aikana yhtye myi yhteensä noin 400 000 levyä ja teki 2 500 keikkaa! Aikakone on saanut kaksi kertaa Emma-palkinnon, vuosina 1995 (vuoden tulokas) ja 1996 (vuoden yhtye).

Aikakone teki paluun helmikuussa 2008 ilmestyneen kokoelmalevyn Greatest hits myötä. Aikakone on tunnettu myös live-esiintymisistään. Sukupolvien rajat ylittävästä suosiosta kertoo kultarajan striimannut uusi versio klassikokappaleesta Odota (feat. Juno).

Sani, Maki ja Alex viihdyttävät yhä Aikakoneen riveissä, ja neljäntenä laulajana mukana on vuodesta 2020 ollut Jenna Välikangas, joka tekee myös soolouraa nimellä Jenna Veen. Tiesitkö muuten, että Aikakoneessa on laulanut myös tv:stä tuttu juontaja Susanna Laine? Susanna oli tuuraamassa Veraa tämän äitiyslomalla kevätkiertueella 2009.


KEIKAT:

Tänään:

Ei keikkaa.

Tulevat keikat:

PäiväKaupunkiKeikkapaikka
03/02/23TampereTavara-asema
Aika: 19:00. Lippu: alk. 28€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Ratapihankatu 33. Aikakone, Movetron ja DJ Lida Moeini Tampereen Tavara-asemalla helmikuussa! Osta liput tästä

Tilaa: RSS | iCal

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin.

Mainos

Tulevat keikat

Katso lisää keikkoja

Google-haku