Tykkää ja seuraa meitä:

Jari Sillanpää

Jari Sillanpää. Kuva: Facebook.

Jari Sillanpää nousi julkisuuteen tullessaan tangokuninkaaksi Seinäjoen Tangomarkkinoilla 1995. Kilpailun jälkeen julkaistu nimikkoalbumi Jari Sillanpää on Suomen kaikkien aikojen myydyin äänite.

Ruotsissa, Ludvikassa elokuun 16. päivä vuonna 1965 syntynyt Jari Veikko Sillanpää on kiistatta yksi Suomen seuratuimmista viihdetaiteilijoista. Vihdissä ja Espanjan Aurinkorannikolla nykyään asustelevan veijarin tie kotona oven takana piilossa laulavasta pikkupojasta viihdetaivaan kirkkaimpaan kärkeen kulki Luulajan lapsi- ja nuorisokuorojen, Barcelonan mallintöiden ja ruotsinlaivoilla karaokea laulaneen baarimikon hommien kautta Seinäjoen Tangomarkkinoille, missä hän prinssivuotensa jälkeen kruunautti itsensä tangokuninkaaksi vuonna 1995. 

Hänen esikoislevynsä Jari Sillanpää on edelleen Suomen myydyin äänite, sitä on myyty yli 272 940 kpl. Hänen toistaiseksi viimeisin singlensä on hyväntuulinen Mä elän taas -kappale (2017). Jarin hittejä ovat mm. Satulinna, Sinä ansaitset kultaa, Valkeaa unelmaa, Kaduilla tuulee, Bum Bum Bum, Pariisi-Helsinki, Malagaan, Oot täydellinen,  En se olla saa, Tanssii kuin John Travolta

Tangokuningas aikoi juhlistaa 25-vuotista uraansa vasta vuonna 2021. Koronarajoitukset ja viraonomaisten jahkailu kuitenkin siirsivät kiertueen syksylle 2022. Jari on kertonut myös tekevänsä uutta musiikkia, jota alustavien tietojen mukaan olisi tulossa julki viimeistään vuonna 2022.

Tekeillä on uutta musiikkia

Erilaisia kunniamainintoja ja palkintoja Jari on pokannut vuosien varrella lukuisia, takan reunalta löytyy mm. kolme Emma-patsasta. Vuonna 2005 hänet palkittiin sekä Tango Finlandialla että Iskelmä-Finlandialla-

Sillanpää on nähty myös teatterin lavalla. Vuonna 1997 hän esitti pääosaa Seinäjoen Kaupunginteatterin Andrew Lloyd Webber -musikaalissa Aspects of Love. Jari on kertonut, että häntä kiinnostaisi myös elokuvan tekeminen.

Lisäksi yksi Jarin hartaimmista haaveista toteutui, kun hän sai edustaa Suomea Euroviisuissa Turkissa vuonna 2004. Kilpailuviisuna kuultiin Jarin ja Mika Toivasen yhteistyön tuloksena syntynyt vauhdikas Takes 2 to Tango. Kappale ei päässyt finaaliin.

Lukuisten lava-, festivaali- ja ravintolakeikkojen lisäksi Jari Sillanpään viihdyttäjän uraan mahtuu hurja määrä toinen konsertti- ja showkiertueita. Moni muistaa esimerkiksi suuren suosion saavuttaneet MeStarat-showkiertuet Katri Helenan kanssa. Elokuussa 2015 Jari juhlisti 50-vuotisjuhlapäiväänsä Helsingin Olympiastadionilla jättikonsertin merkeissä.

Jari Sillanpää syntyi ruotsinsuomalaiseen perheeseen ja asui lapsuutensa Ruotsissa. Hänen äitinsä menehtyi 2015. Isä Raimo Sillanpää asuu Jarin omistamassa talossa Haaparannalla. Jari itse asuu avoliitossa Siim Bahmatsovin kanssa.

Viime vuosina Sillanpää on ollut otsikoissa rikostuomioidensa vuoksi. Vuonna 2020 hänet tuomittiin sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan kuvan levittämisestä. Aiemmin hän oli saanut kymmenen kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen kahdesta huumausainerikoksesta.

Lisäksi hänet on tuomittu rattijuopumuksesta, huumausaineen käyttörikoksesta ja kahdesta liikennerikkomuksesta.


KEIKAT:

Tänään:

Ei keikkaa.

Tulevat keikat:

PäiväKaupunkiKeikkapaikka
08/07/23SeinäjokiSeinäjoen tangomarkkinat
Lippu: alk. 49€. Seinäjoen Tangomarkkinat, tangokatu, katulava. Osta liput tästä

Tilaa: RSS | iCal

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin.

Mainos

Tulevat keikat

Katso lisää keikkoja

Google-haku