Tykkää ja seuraa meitä:

Laura Voutilainen

Laura Voutilainen.

Laura Voutilainen on julkaissut urallaan useita kulta- ja platina-albumeita ja palkittu kahdesti vuoden naissolistina Emma Gaalassa.

Toukokuussa 2017 julkaistu albumi Miks ei on Lauran 13. studioalbumi. Miks ei ja Mä en kestä -hitit sisältävä albumi myi ennakkoon kultaa. Radiohitti Silmät kiinni julkaistiin syksyllä 2019 ja sitä seurasivat Higher Ground Vocalsin kanssa tehty joulualbumi Minun tähteni, sekä uusimmat singlet Kesäkuun 4. (2020), Ei hävetä enää (2021) ja Mitähän seuraavaks (2021).

Juhannusaattona julkaistu tuorein single Mitähän seuraavaks on aurinkoinen kappale, jonka Laura on kirjoittanut luottotiiminsä Rafael Elivuon ja Suvi Vainio-Wirmanin kanssa. Kepeän tanssittavasti etenevä laulu kertoo monelle tutusta tilanteesta, jossa kaksi aikuista tutustuu toisiinsa, ja tuore tuttavuus tulee arasti risteykseen, jossa pitäisi tehdä siirto, valita tie. Siirto, joka voi olla virhe – tai johtaa koko elämän muuttaviin tapahtumiin.

Uusi albumi ja kiertue syksyllä 2021

Laura on tulossa syksyllä isosti parrasvaloihin. Lokakuussa ilmestyy pitkästä aikaa kokonainen albumi, ja marraskuussa Laura ja bändi lähtevät kiertueelle, joka kantaa juhannussinkun monimerkityksellistä nimeä Mitähän seuraavaks?

”Mulla on aivan tykki uusi bändi ja meillä on kova tahto lähteä tien päälle”, Laura on sanonut.

17. toukokuuta 1975 Jyväskylässä syntynyt Laura aloitti musiikkiopinnot viisivuotiaana Voutilaisen perheen muutettua Jyväskylästä Hollolaan. Lauran soitin oli sello.

Laura on määrätietoisesti ja kunnianhimoisesti panostanut uraansa. Ensilevytyksestä on kulunut jo yli 25 vuotta, jonka aikana hän on  noussut suomalaisen musiikkimaailman kärkikaartiin. Ujosta ja hiljaisesta sellistineitosesta on vuosien saatossa kasvanut vaativatkin estradit suvereenisti haltuun ottava äärettömän monipuolinen ja kyvykäs viihdetaiteilija.

Lauran läpimurto tuli vuoden 1993 lopulla julkaistulla klassikkohitillä Kerran. Vuoden 1994 alussa julkaistu esikoisalbumi Laura Voutilainen teki nuoresta laulajattaresta kertaheitolla tähden. Albumista tuli vuoden 1994 myydyin suomalainen äänite, joka päätyi noin 120 000:een suomalaiskotiin. Albumi poiki listoille muun muassa hitit Muuttanut oot maailmain, Kyynelvirta ja Sydäntuhkaa.

Myöhäisempään hittivirtaan voidaan laskea kappaleet Etelän yössä, Vuoksi sun, Neonvalot ja En mielestäin sua saa.

”Olen tarinankertoja” –Laura Voutilainen

”Olen tarinankertoja ja elämän eri puolet näkyvät kappaleissani. Koen, että kaikki sävyt ovat tärkeitä keikoillakin. On tärkeä saada kertoa kaikenlaisista tunteista ja elämän vaiheista”, Laura kuvailee.

Vuonna 2002 Laura edusti Suomea Eurovision laulukilpailussa Tallinnassa  Maki Kolehmaisen säveltämällä kappaleella Addicted to You. Energinen viisu sijoittui loppukilpailussa vastoin ennakko-odotuksia sijalle 20.

Televisiossa Laura on nähty mm. Tanssii tähtien kanssa -ohjelmassa 2010 (hopeasija Antti Tuiskun jälkeen), Idols-tuomarina 2012 ja Vain elämää -ohjelmassa 2017.

Musikaalinäyttelijänä Voutilainen on esiintynyt UIT:n revyyssä Haloolla päähän (1996) ja Lisää Letkua (2006). Hän oli englantilaisen musikaalin What a Feeling tähtenä niin Englannissa kuin Helsingin Savoy-teatterissakin syksyllä 1997. Hän näytteli myös pääosaa Lahden Kaupunginteatterissa hänen itse ideoimassaan ja Lealiisa Kantolan kirjoittamassa musikaalissa Yön sisar (2002–2003).

Laura on toiminut myös ääninäyttelijänä Disneyn animaatioelokuvassa Herkules (1997) ja Prinsessa ja sammakko (2009) sekä DreamWorksin animaatioelokuvissa Madagascar (2005), Mehiläisen elokuva (2007), Madagascar 2 (2008) ja Madagascar 3 (2012).

Voutilainen on kiinnitetty Killer Queenin rooliin Queenin musiikkiin pohjautuvaan We Will Rock You -musikaaliin.

Pääkaupunkiseudulla nykyään viihtyvällä Lauralla on kaksi lasta.


KEIKAT:

Tänään:

Ei keikkaa.

Tulevat keikat:

PäiväKaupunkiKeikkapaikka
07/07/23SeinäjokiSeinäjoen tangomarkkinat
Lippu: alk. 49€. Seinäjoen Tangomarkkinat, tangokatu, katulava. Osta liput tästä

Tilaa: RSS | iCal

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Mainos

Tulevat keikat

Katso lisää keikkoja

Google-haku