Tykkää ja seuraa meitä:

Samu Haber

Samu Haber.

Huippusuositun Sunrise Avenuen keulakuvana tunnetuksi tullut Samu Haber luotsasi yhtyeensä 17 vuoden aikana ainutlaatuiseen menestykseen. Erityistä suosiota viime vuosina Haber on nauttinut saksankielisessä Euroopassa, missä hän on hurmannut Voice of Germany -ohjelman tähtivalmentajana.

Samun ulevaisuudensuunnitelmat herättivät Sunrise Avenuen lopettamispäätöksen jälkeen paljon spekulaatioita. Päätöksestä kerrottiin joulukuussa 2019, jolloin yhtye julkaisi viimeisen kappaleensa sekä Helsingin Olympiastadionille päättyvän jäähyväiskiertueen, joka koronan vuoksi on siirretty vuoteen 2022.

Itse asiassa minähän taisin paljastaa suunnitelmani jo kirjassani, josta tarkkasilmäisimmät sen bongasivatkin”, Samu Haber nauroi marraskuussa 2020, jolloin julkaistiin sekä hänen kohuttu elämäkertansa Forever Yours (Otava) sekä suomenkielisen soolouran kehuttu debyyttisinkku Enkelten kaupunki.

”Biisejä alkoi syntyä kuin itsestään”

Mutta kuten kirjassakin kerron, lopettamispäätöksen jälkeen biisejä alkoi syntyä kuin itsestään, sillä paras lääke siihen tunnemyrskyyn oli musiikki. Noiden kuukausien aikana syntyi myös halu palata juurille ja tuntui hyvältä palata kotiin. Se helpottunut ja haikea fiilis kiteytyi ihanasti tähän kappaleeseen.”

Samun toinen sinkku Täältä tullaan ilmestyi huhtikuussa 2021.

2. huhtikuuta 1976 syntynyt Samu soitti nuoruudessaan kitaraa Absurdus-nimisessä heavy-bändissä. Haberin isä on kotoisin Saksasta, mutta Haber on syntynyt Helsingissä, missä hän asuu nykyäänkin. Hän on asunut 1990-luvulla vuosia Espanjassa, jolloin hän työskenteli baareissa, pyöritti mobiilihommia ja myi muun muassa lomaosakkeita.

Lomaosakebisnestä Samu on katunut ja saanut niistä jopa petostuomion vuonna 2006. Samu on myöntänyt, että lomaosakkeiden kauppaaminen oli huijausta.

Jos olen aivan rehellinen, tiesin sen alitajuisesti alusta saakka. Mutta olin liian rakastunut tunnustaakseni totuutta itselleni. Olin rakastunut itseeni. Omiin puhujanlahjoihini. Pintaliitoon. Ahneus – silkka rahan himo. Tähteys. Ne ohjasivat minua enemmän kuin omatunto.”

”Häpesin ihan saatanasti” –Samu Haber lomaosaketuomiostaan

” Kyllä se oli aika iso häpeä, että voin joutua linnaan tästä, mitä olen tehnyt. Minun on aika vaikea lähteä promoamaan sinkkua, jos olen linnassa”, Haber kertoi Vain elämää -ohjelmassa televisiossa 2017 ja lisäsi:

”Häpesin ihan saatanasti sitä, miten tyhmä olin ollut, mutta en kyllä ilman sitä toisaalta olisi tässä.”

Samu Haber toimi yhtenä tähtivalmentajista ja tuomareista The Voice of Germany -ohjelmaformaatissa vuosina 2013, 2014, 2016 ja 2017.

Ranteessa elämänohjeita englanniksi

Samun vasempaan ranteeseen on tatuoitu lyhennelmät englanninkielisistä elämänohjeista. Dream like a childfollow your heartbe honest ja work hard eli unelmoi kuin lapsi, seuraa sydäntäsi, ole rehellinen ja tee kovasti töitä. Neljänteen kuuluu kirjoittamaton jatkoviisaus play hard eli että kaiken puskemisen rinnalla pitää muistaa pitää myös hauskaa.

Samu tunnetaan intohimoisena HIFK:n fanina. Hän itse pelasi Espoon Kiekkoseurassa 14-vuotiaaksi asti, mutta lopetti jääkiekon, koska musiikki kiinnosti häntä enemmän.

Samu kihlautui elokuussa 2018 tanssija Etel Röhrin kanssa. Etel on palkitun suomalaisen elokuva-alan vaikuttajan, tuottaja-ohjaaja Marko Röhrin tytär. Etel on tanssinut muun muassa Wienin oopperan Carmen-oopperassa.KEIKAT:

Tänään:

Ei keikkaa.

Tulevat keikat:

PäiväKaupunkiKeikkapaikka
17/02/23TampereNokia Areena
Aika: 19:00. Lippu: alk. 59€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Kansikatu 3. Iskelmä Gaalassa palkitaan vuoden nais- ja miesartisti, vuoden tulokas- ja läpimurto, vuoden albumi, vuoden yhtye ja vuoden iskelmä. Voittajat valitaan Iskelmän toteuttaman vuosiäänestyksen kautta. Tapahtumassa esiintyvät Suomen popmusiikin kirkkaimpia tähtiä, kuten Juha Tapio, Lauri Tähkä, Erin, Samu Haber, Arttu Wiskari, Bess, Viivi, Reino Nordin ja Portion Boys. Osta liput tästä
18/03/23HelsinkiHelsingin Jäähalli
Aika: 18:00. Lippu: alk. 39,90€. Osoite: Nordenskiöldinkatu 11-13. Suomenkieliselle soolouralleen unelma-alun saanut Samu Haber nousee Helsingin Jäähallin lavalle lauantaina 18. maaliskuuta 2023. Nordiksen keikka tulee nimittäin olemaan artistin kevään ainoa täysimittainen show ja askelmerkit sen rakentamiselle ovat syntyneet kotimaisilla klubeilla uuden kokoonpanon kanssa. Tähän konserttiin myydään kaikille sallittuja ikärajattomia lippuja ainoastaan kahteen katsomonosaan. Näitä lippuja on saatavilla hyvin rajattu määrä. Kaikki muut katsomot ja permanto sallittu vain täysi-ikäisille (K-18). Osta liput tästä
08/04/23Levi – KittiläHullu Poro Areena
Aika: 21:00. Lippu: alk. 37,50€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Rakkavaarantie. Ovet klo 21:00. Showtime n. 23:30. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu 3 €. Osta liput tästä
09/04/23Levi – KittiläHullu Poro Areena
Aika: 21:00. Lippu: alk. 37,50€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Rakkavaarantie. Ovet klo 21:00. Showtime n. 23:30. Lipun hintaan sisältyy eteispalvelumaksu 3 €. Osta liput tästä
13/05/23HelsinkiHelsingin Musiikkitalo
Aika: 19:00. Lippu: alk. 25€. Ikäraja: Kaikenikäiset. Osoite: Mannerheimintie 13 A. VVO: Samu Haber sinfonisesti. Vantaan Viihdeorkesterin äitienpäivän aaton konsertin artistivieraana rakkaita ilahduttaa Samu Haber. Konsertissa kuullaan Samun suomenkielistä tuotantoa sovitettuna suurelle sinfoniaorkesterille. Konsertin johtaa Eero Lehtimäki. Konsertin kesto noin 2 tuntia, sis. väliajan. Osta liput tästä

Tilaa: RSS | iCal

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin.

Mainos

Tulevat keikat

Katso lisää keikkoja

Google-haku