Tykkää ja seuraa meitä:

Heavy

Uusi Raskasta joulua -albumi tulee vihdoin – omistettu Kimmo Blomin muistolle

Viides adventti -albumi täyttää neljän vuoden odotuksen. Levyllä on upea muistobiisi Kehtolaulu, joka on omistettu elokuussa kuolleelle Kimmo Blomille.

Julkaistu

@

Raskasta Joulua -albumi Viides adventti ilmestyy 18.11.

Raskaamman joulumusiikin ystävien pitkä odotus päättyy pian, sillä marraskuussa julkaistaan upouusi Raskasta Joulua -albumi Viides adventti.

Kauan toivotulla ja odotetulla albumilla kuullaan upea nippu uusia kappaleita loistavien solistien tulkitsemana. Solisteina ovat Marko Hietala, Noora Louhimo, Elize Ryd, Tommy Karevik, Antti Railio, JP Leppäluoto, Pekka Heino, TUPLE Salmela, Antony Parviainen, Ville Tuomi, Ilja Jalkanen sekä Tony Kakko. Gaudete! -kappaleella vierailee irlantilainen Gavan Ring.

Albumi on omistettu Raskasta Joulua -projektissa isosti vaikuttaneen, edesmenneen Kimmo Blomin muistolle. Laulaja menehtyi harvinaiseen silmäsyöpään, sidekalvomelanoomaan vain 52-vuotiaana elokuussa 2022.

”Queensrÿchen Silent Lucidity on biisi, jonka olen halunnut toteuttaa jollain tapaa Raskaan Joulun kanssa jo useamman vuoden ajan”, menestysprojektin vetäjä Erkka Korhonen valottaa.

”Kehtolaulu on muistobiisimme Kimmolle”

”Ajattelin ensin tekstimaailmaksi talvifantasiaa, mutta ystävämme ja laulajamme Kimmo Blomin elokuinen poismeno muutti näkemykseni tekstimaailmasta. Halusin ottaa tekstissä huomioon Kimmon, säilyttäen talvisen tunnelman. Kaisa Korhonen onnistui sanoituksessaan upeasti. Levyltä löytyvä käännöskappale Kehtolaulu on muistobiisimme Kimmolle, jolle Queensrÿche oli tärkeä yhtye.”

”Biisissä kuullaan myös Kimmon puhetta hänen viimeiseksi jääneestä haastattelustaan, joka tehtiin vain kymmenen päivää ennen hänen kuolemaansa. Myös viimevuotinen julkaisumme Stars on mukana albumilla, sillä se on Kimmon viimeiseksi jäänyt lauluraita kanssamme.”

Albumia voi tilata jo ennakkoon Levykauppa Äx:stä, klikkaa tästä.

Mainos

Lue myös: He rokkaavat Raskasta Joulua -kiertueella – katso tiukan tähtitusinan kiertuepäivät

raskasta joulua IV ilmestyi 2018.

Erkka Korhosen luotsaama musiikkiprojekti Raskasta Joulua on luonut jouluista tunnelmaa suomalaisille jo lähes 20 vuoden ajan levyjen sekä konserttien muodossa. Raskaammin sovitetuista jouluklassikoista tunnettujen rock- ja metallisolistien esittäminä koostuva projekti on kasvanut Suomen suosituimmaksi joulukiertueeksi sekä julkaissut seitsemän albumia, joista kaikki suomenkieliset albumit ovat myyneet kultaa. Vuoden 2013 Raskasta Joulua on myynyt peräti triplaplatinaa.

Marraskuun 18. päivä ilmestyvän Viides adventti -albumin julkaisee Gramophone Records.

Viides adventti -kappalelista:

1. Gaudete!

2. Rakkain lahjoistani – Antti Railio

3. Avaruus – Noora Louhimo

4. Kaksi kynttilää – Marko Hietala

Mainos

5. Jouluun uskotaan – Pekka Heino

6. Hiljaisuus – Tony Kakko

7. Vinter – Elize Ryd & Tommy Karevik

8. Kyllä pukki tietää – JP Leppäluoto & Ilja Jalkanen

9. Stars – kaikki (myös Kimmo Blom)

10. Kehtolaulu – kaikki

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *