Tykkää ja seuraa meitä:

Keikat

Pate Mustajärvi Popedan hyvästeistä: ”On vedettävä henkeä ja käveltävä lavalta pois”

Popeda keikkailee vielä kesän 2023, kunnes pistää pillit pussiin Tampereen Ratinassa syyskuussa. Lue Pate Mustajärven fiilikset!

Julkaistu

@

Popedan matka kesti yli 45 vuotta.

Popeda lopettaa syksyllä 2023. Yhtye ilmoitti päätöksestä tiistaina (8.11.22). Popedan yli 45-vuotinen matka huipentuu Tampereen Ratinan stadionille Ratinasta poikki -konserttiin lauantaina 2.9.2023.

”Kyllä, pitää paikkansa, että Popeda kaartaa Suomen pisimmän ratakierroksen jälkeen ulos syksyllä 2023. Sitä ennen aiomme kuitenkin niin sanotusti räjäyttää pankin festarikesän päätteeksi Ratinan stadionilla. Se on siis Ratinasta poikki – viimeinen pläjäys!”, yhtyeen keulakuva ja solisti Pate Mustajärvi kiteyttää.

Yhtye aikoo siis keikkailla vielä ensi kesänä.

”Tein tämän päätöksen ja kerroin siitä bändille ja tekniikalle viime keväänä”, Pate painottaa.

Mustajärvi – ja samalla Popeda – on ollut viime päivinä kielteisen julkisuuden kohteena, kun Paten päihderepsahduksen takia yhtye joutui perumaan viime perjantaisen keikkansa Hämeenlinnan Aulangolla. Seuraavana päivänä rokkikone kuitenkin kaasutteli Vantaalla keikan läpi, vaikka silminnäkijöiden mukaan solisti olikin hivenen heikossa hapessa.

Lue myös: Popedan kohukeikka kesti tunnin: ”Pate oli vähän heikossa hapessa” – video!

popeda spotifyssa.

Pate Mustajärvi: ”Olen ollut 45 vuotta tien päällä”

Popeda on yksi Suomen pitkäikäisimmistä aktiivisesti keikkailevista rock-yhtyeistä. Se on julkaissut 20 albumia, kolme livelevyä ja yhden kokoelma-boxin sekä vastaanottanut 19 jalometallilevyä. Yhtyeen levyjä on myyty liki 800 000 kappaletta. Kokoonpano on vastaanottanut Suomi-palkinnon (2014), Eläköön SuomiRock -elämäntyöpalkinnon (2017) ja Erikois-Emman (2018). Lisäksi Pate Mustajärvi on palkittu Iskelmä-Finlandialla (2015). Popedasta on julkaistu kaksi kirjaa, Pate Mustajärven urasta ja elämästä yhteensä kolme kirjaa.

Mainos

”Kun asioita tekee tarpeeksi kauan, ne muuttuvat väkisinkin jossain vaiheessa rutiiniksi. Myös nämä rokkibändihommat. Silloin ei kykene enää samaan kuin bändin alkuaikoina. Mulla on kuitenkin kohta 67 vuotta ikämittarissa ja siitä 45 vuotta olen ollut tien päällä. Koko sinä aikana Popeda on pitänyt ainoastaan yhden 1,5 vuoden mittaisen tauon. On aika miettiä, mitä haluaa tehdä isona”, Mustajärvi jatkaa.

”On aika miettiä, mitä haluaa tehdä isona” –Pate, 66

Ratinan stadionilla on ainutlaatuinen mahdollisuus kokea vielä aito ja ehta Popeda-meno sekä kuulla livenä klassikoiksi muodostuneet rock-hitit kuten Kuuma kesä, Kersantti Karoliina, Matkalla Alabamaan, Sukset, Punaista ja makeaa, Kellot lyö, Repe ja Lissu, Elän itselleni, Lihaa ja perunaa.

”Matkani Popedan kanssa on ollut enemmän kuin aikoinaan Arwon ja Ilarin kanssa bändiä perustaessa olisimme uskaltaneet edes unelmoida. Olen ylpeä näistä kilometreistä ja kiitollinen kaikille, joiden kanssa tämän taipaleen olen saanut kulkea”, Pate sanoo.

”Tässä kohtaa elämää ja uraa on kuitenkin vedettävä henkeä, uskallettava kävellä pois lavalta ennen kuin joku taluttaa. Se, mitä tulevaisuudessa tapahtuu, jää nähtäväksi. Ja jos jotain tapahtuu, kuulette siitä kyllä.”

Pate Mustajärvi aikoo jatkaa soolouraansa.

Lipunmyynti konserttiin alkaa perjantaina 11.11. klo 9.00.

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *