Tykkää ja seuraa meitä:

Keikat

Iskelmäfestari peruttiin viime tingassa: Antti Tuisku, Matti ja Teppo ja Ellinoora menettivät keikkansa

Monet perinteiset festarit ovat lyöneet tänä kesänä yleisöennätyksiä, mutta Hämeenlinnan elokuinen uutuusjuhla Iskelmäpuisto jouduttiin perumaan ja liki 20 eturivin artistia menetti keikkansa.

Julkaistu

@

Antti Tuisku.

Hämeenlinnaan elokuuksi suunniteltu Iskelmäpuisto-festivaali peruuntuu.

Tapahtuman oli määrä toteutua kotimaisten ykkösartistien voimin Linnanpuistossa 5.-6. elokuuta.

Peruuntumisen syynä on odotettua heikompi ennakkolipunmyynti. Näin tiedottaa Iskelmäpuiston järjestäjä Loud ’n Live Promotions Oy.

Promoottori Kalle Keskisen tunnetuksi tekemä yritys pyörittää myös mm. Seinäjoen Vauhtiajoja ja Tapiola Festivaalia (19.-20.8.22).

Hämeenlinnan Iskelmäpuistossa oli mittava kattaus esiintyjiä.

Tapahtumaa ennätettiin mainostaa isosti pitkin kevättä.

”Uusi festivaali Hämeenlinnaan! Hämeenlinnan Linnanpuistoon nousee elokuussa kaksi lavaa: Puistolava ja Rantalava, joille kiipeävät esiintymään Suomen kovimman luokan artistit!” mainoksissa vakuutettiin.

”Aikuisille festivaalikävijöille suunniteltu uusi kaksipäiväinen tapahtuma Iskelmäpuisto järjestetään ensimmäistä kertaa tänä vuonna.”

Iskelmäpuistossa piti 5.-6.8. esiintyä lähes kaksikymmentä Suomen eturivin artistia. Ilman keikkoja jäi siis valtava joukko tuttuja tähtiä: Arttu Wiskari, Neljä Ruusua, Laura Voutilainen, J. Karjalainen, Danny, Diandra, Elastinen, Antti Ketonen, Antti Tuisku, Ellinoora, Reino Nordin, Suvi Teräsniska, Teflon Brothers, Erika Vikman, Matti ja Teppo, Abreu sekä Arja Koriseva.

Mainos

Iskelmäpuiston toteutumisesta ensi vuonna ei ole vielä tehty päätöksiä.

Lue myös: Festareita perutaan – nyt kävi kylmät kolmelle isolle rockjuhlalle

Tänä kesänä festareista on ollut Suomessa suorastaan ylitarjontaa. Muutamia isoja festivaaleja onkin jouduttu perumaan, koska järjestäjät eivät ole uskaltaneet ottaa isoa taloudellista riskiä.

Festareita on niin runsaasti, että kävijät jättävät lipunostoon viime tinkaan. Niinpä ennakkolippuja ei mene kaupaksi tarvittavaan tahtiin.

Keväällä peruttiin mm. Helsingin, Lahden ja Lappeenrannan Rock In The City -festivaalit. Samoin heinäkuulle sovittu Tampere Piknik -tapahtuma jouduttiin perumaan, kun liput eivät menneet kaupaksi.

Toisaalta monilla perinteisillä festareilla on lyöty yleisöennätyksiä. Esimerkiksi Helsingissä kesäkuussa järjestetty Sideways-festivaali teki kävijäennätyksensä, kun tapahtumassa kävi kolmen päivän aikana 26 000 ihmistä. Myös kesäkuussa Turussa pidetty Kesärauha veti ennätysyleisön, kun tapahtumassa vieraili viikonlopun aikana 19 000 kävijää. Myös Seinäjoen Provinssi sekä Helsingin Tuska-festivaali kertoivat päässeensä kaikkien aikojen yleisöennätykseen.

Joensuun Ilosaarirock kertoi myös tehneensä kaikkien aikojen yleisöennätyksensä.

Mainos

”Kaikkien aikojen kesän paras viikonloppu on tullut päätökseensä! Laulurinteellä juhli viikonlopun aikana yhteensä 71 000 ihmistä, mikä on Ilosaarirockin yli 50-vuotisen historian suurin kävijämäärä. KYLLÄ!” festivaali riemuitsi sosiaalisessa mediassa.

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *