Tykkää ja seuraa meitä:

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani.

Tuure Kilpeläinen ja Kaihon Karavaani on yksi Suomen suosituimmista keikkakomboista. Yhtye on julkaissut kuusi albumia, joista viimeisimmät ovat listaykköset Surusilmäinen kauneus (2016) ja Paluu paratiisiin (2020). Paluu paratiisin -albumin julkaisukiertue on siirtynyt pandemian vuoksi keväälle 2022.

Reilut kymmenen vuotta sitten, vuonna 2010, yhtye julkaisi ensimmäisen Valon pisaroita -albuminsa, josta käynnistyi kiertomatka koko Suomeen ja välillä ulkomaillekin. Kriitikoiden ja suuren yleisön arvostamat albumit ovat rikkoneet kulta- ja platinarajoja ja Tuure yhtyeineen on palkittu useilla musiikkialan palkinnoilla.

Kitaraa kokoonpanossa soittaa Rocka Merilahti, kosketinsoittimia ja hanuria Jiri Kuronen, lyömäsoittimia Aarne Riikonen, bassoa Jarno ”Jape” Karjalainen ja rumpuja Sampo Haapaniemi, joka on myös tuottanut yhtyeen musiikkia.

Ystävänpäivänä 2020 julkaistu pakahduttava balladi Rakastan sua niin että se sattuu on noussut rakastetuksi hitiksi. Tuure on sanonut, että hän halusi tehdä ison rakkauslaulun, jonka omistaa puolisolleen.

”Rakkaus on kuitenkin kaikkein suurin koossa pitävä voima, olen onnellinen, että uskalsin laulaa siitä jotenkin puhtaasti kaiken naurettavaksi tulemisen uhalla. Mä pidän suurista rakkausbiiseistä, ne eivät ole siirappia vaan suolainen suuri myrsky”, Tuure kuvailee.

”Rakkausbiisit ovat suolainen suuri myrsky”

”Rakkauslaulun tässä kohtaa elämää tulee olla suurin mahdollinen, koska aikaa ei ole pipertämiseen kännyköiden ja tindereiden ympärillä, se on suurta rakkautta, jossa ironia, litium-akut ja muovi sulaa ikuisessa tulessa.”

29. kesäkuuta 1970 syntynyt Tuure perusti teini-ikäisenä ensimmäisen yhtyeen, jossa soitettiin lähinnä coverkappaleita. Kilpeläinen soitti bassoa ja silloin hän opetteli soittamaan kitaraa ja pianoa.

Nuoruutensa Tuure vietti Kouvolassa, ja nykyäänkin hänen kakkoskotinsa sijaitsee Inkeroisissa Kouvolassa.

”Kun olen siellä, ihmisten murre on aika lähellä sitä, mikä se oli lapsena Kouvolassa. On mahtavaa, kun se on niin tuttua.”

Musiikki on ollut aina lähellä Tuuren sydäntä.

”Lapsuuden vahvoja elämyksiä oli se, kun isä laittoi Beatlesin A Hard Day`s Night-biisin stereoista soimaan. Minulle tulee aina siitä kevätaurinko mieleen. En ollut kuullut musiikkia sellaisella voluumilla ja intensiteetillä. Ajattelin silloin, että vau, on olemassa jotain näin merkittävää.”

Tuure Kilpeläinen otti ensimmäisiä askeleita kohti ammattimuusikon uraa 1990-luvun lopulla soittamalla Salamanteli- ja Luksus-nimisissä yhtyeissä. Samoihin aikoihin hän kuitenkin opiskeli Taideteollisessa korkeakoulussa, Helsingissä päämääränään ammatti kuvaamataidon opettajana.

Opiskelujen lomassa Tuure kunnostautui musiikkimaailman taustavoimissa – piilossa julkisuudelta – ahkerana säveltäjänä ja sanoittajana. Vuodesta 1997 alkaen hänen tekemiään lauluja ovat levyttäneet muun muassa Jonna Tervomaa, Jorma Kääriäinen, Kari Tapio, Teleks, Maarit, Vuokko Hovatta, Jippu, Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Johanna Kurkela, Suvi TeräsniskaLaura Voutilainen ja Anna Puu.

Vuodesta 2003 lähtien Tuure on levyttänyt musiikkia sooloartistina. Hän teki kolme sooloalbumia omalla nimellään. 2010-luvulla Kilpeläinen alkoi kiinnostua maailmanmusiikista. Tällöin syntyi nykyinen kokoonpano Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani.

”Olen elänyt karavanaari-elämää”

”Kiertäminen tulee minulla jo lapsuudesta, sillä olen elänyt karavaanari-elämää. Minulle kotoisa tilanne on se, että katson auton ikkunasta ulos ja maisemat vaihtuvat”, Tuure on kertonut.

Tuure Kilpeäläinen on ollut naimisissa vuodesta 2018 lähtien ex-urheilija, kuvataiteilija Manuela Boscon kanssa.Heille syntyi ensimmäinen yhteinen lapsi helmikuussa 2019. Kilpeläisellä on kaksi tytärtä (s. 2004 ja 2007) aiemmasta, vuonna 2010 päättyneestä liitostaan.


KEIKAT:

Tänään:

Ei keikkaa.

Tulevat keikat:

PäiväKaupunkiKeikkapaikka
01/07/22KokkolaMustakari Memories | Mustakarin saari
Lippu: alk 59,50€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Mustakarin saarella järjestettävä Mustakari Memories on ollut Kokkolan kesän kohokohta jo 20 vuoden ajan. 1.-2.7. merenrannan idylliselle estradille kipuavat mm. Lauri Tähkä, Antti Tuisku, Teflon Brothers ja Olavi Uusivirta. Osta liput tästä
02/07/22JämsäIskelmä Festivaali Himos
Lippu: alk. 95€. Osoite: Länsi-Himoksentie 4. Osta liput tästä
07/07/22SeinäjokiSeinäjoen tangomarkkinat
Tangokadun katulava. Osta liput tästä
08/07/22PyhtääPyhtään Kulttuuritalo
Aika: 19:00. Lippu: alk. 35€. Osoite: Siltakyläntie 175. Pyhtään Kulttuuritalon kesäkonsertit. Osta liput tästä
09/07/22JoensuuIlosaari
Lippu: alk. 49€. Musiikkiin puettuja muistoja sekä uusia ja vanhoja laulettuja tarinoita. Niiden artistien esittäminä, jotka olivat hyviä jo silloin. Sellainen on Ilovaari. Kesällä 2022 soittoa ja laulua on kahden päivän ajan, kun Ilovaarin ystävät kokoontuvat Joensuun Ilosaareen 8.-9. heinäkuuta. Osta liput tästä
15/07/22OuluSuomipop Festivaali Oulu Kuusisaari
Lippu: alk. 79€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Raatintie 7. Osta liput tästä
16/07/22JyväskyläSuomipop Festivaali
Lippu: alk. 79€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Lutakonaukio. Kotimainen musiikki valtaa Suomen kolmen päivän ajan 14.-16.7.2022, kun Suomipop Festivaalia vietetään Jyväskylässä. Osta liput tästä
21/07/22VantaaTikkurila Festivaali | Hiekkaharjun urheilupuisto
Lippu: alk. 89€. Osoite: Urheilutie. Osta liput tästä
22/07/22NaantaliNaantalin Kaivohuone
Aika: 21:00. Lippu: alk. 32€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Nunnakatu 4. Osta liput tästä
23/07/22MikkeliSt. Michel Summerfest
Lippu: alk. 49€. Osoite: Mikkelipuisto, Pursialankatu 5. Osta liput tästä
30/07/22KuopioKuopiorock
Lippu: alk. 69€. Osoite: Väinölänniemi. Osta liput tästä
05/08/22NokiaTapsan Tahdit | Pirkkalaistori
Aika: 22:00. Lippu: alk. 42,50€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Kotimaisen kevyen musiikin tapahtuma Tapsan Tahdit järjestetään Nokialla 4.-6.8.2022. Esiintymässä ovat mm. Erin, Tuure Kilpeläinen & Kaihon Karavaani, Suvi Teräsniska ja Popeda. Tahdeilla julkistetaan myös Iskelmä-Finlandia 2022 tunnustuspalkinto. Osta liput tästä
06/08/22KemiSatama Open Air | Ruutinrannan puisto
Lippu: alk. 89€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Hahtisaarenkatu. Satama Open Air on Kemin Ruutinrannan puistossa järjestettävä festivaali, joka on ollut loppuunmyytynä jo kuutena vuotena peräkkäin. Osta liput tästä
19/08/22JämsäAkuliina kahvila-ravintola
Aika: 21:00. Lippu: alk. 33€. Osoite: Koskentie 2a. Puhelinnumero: 0500 647 903. Osta liput tästä
27/08/22KouvolaTykkimäen Huvipuisto
Ikäraja: Kaikenikäiset. Osoite: Kanuunakuja 2.
28/08/22Helsinki – ViikkiCoolHead Brew Viikki | Takapiha
Aika: 17:00. Lippu: alk. 39,90€. Ikäraja: Ei alaikäisiä. Osoite: Koetilantie 1. Osta liput tästä
02/09/22TampereRavintola Frenckell & Piha
Osoite: Frenckellinaukio 2 H. Frenckellin sisäpiha.
03/09/22TampereRavintola Frenckell & Piha
Osoite: Frenckellinaukio 2 H. Frenckellin sisäpiha.

Tilaa: RSS | iCal

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin.

Mainos

Tulevat keikat

Katso lisää keikkoja

Google-haku