Tykkää ja seuraa meitä:

Media

The Rasmus -Eero joutui koronan vuoksi eroon perheestään – tähtibasistin vaimo ja lapset jäivät Australiaan

The Rasmus -basisti Eero Heinonen kertoo Anna-lehdessä keskittyneensä Suomessa työntekoon. Bändiltä tulee uusi levy ja maailmankiertue.

Julkaistu

@

Eero Heinonen on The Rasmus -yhtyeen perustajajäsen. Pikkukuvassa Eero yläasteikäisenä 90-luvun alkuvuosina, jollon bändi perustettiin. Kuvat: Facebook.

Eero Heinonen tunnetaan The Rasmus -yhtyeen basistina ja perustajajäsenenä. Elokuva-alallakin menestynyt Eero, 42, kertoo Anna-lehden haastattelussa kuulumisistaan. Australiaan nelisen vuotta sitten perheensä kanssa muuttanut tähtimuusikko on viettänyt kesän Suomessa.

Eero tuli Helsinkiin toukokuussa, kun taas hänen australialainen Jessica-vaimonsa ja perheen 15- ja 17-vuotiaat tyttäret jäivät Australiaan. Maa suhtautuu nimittäin koronaan hyvin tiukasti: jos kengurumaasta poistuu, takaisin ei ole asiaa ainakaan kolmeen kuukauteen. Musiikki ja työt pakottivat Eeron yksinään Suomeen.

Heinoset asuvat rivitalossa Newcastlessa, parin tunnin päässä Sydneystä. Surffausta rakastava Eero tykkää aamuisin ajaa rannalle metsästämään aaltoja.

Eero pääsi opiskelemaan Sydneyn elokuvakouluun

Heinoset muuttivat toiselle puolelle maapalloa Eeron opiskelun vuoksi. Annan haastattelun mukaan perhe asui pitkään Itä-Helsingissä Laajasalossa ja kaikki viihtyivät hyvin Suomessa. Jessicalla oli menestyvä kampaamoliike Helsingin Punavuoressa.

Eero tähtäsi kuitenkin tutkintoon elokuva-alalla ja koska Suomessa opiskelupaikkaa ei irronnut, Australiasta asti sellainen löytyi. The Rasmus -basisti pääsi sisään Sydneyn elokuvakouluun.

Sittemmin hän on ohjannut mm. tv-dokumentin Kohti Tuntematonta, mikä kertoi Tuntematon sotilas -elokuvan kuvauksista 2017. Parhaillaan Eero tuottaa tv-sarjaa Punkaharjun pojat, joka kertoo kotimaisesta komediaryhmästä Biisonimafiasta.

Lue myös: Megabändit yhteen! The Rasmus ja Apocalyptica julkaisevat erikoissinkun – rankka aihe

Mainos
the rasmus -basisti eero heinonen ja vaimonsa jessica australiassa.

Eero ja Jessica rakastuivat joogaretriitissä Intiassa

Eero tunnetaan maailmalla tietysti eritoten The Rasmuksesta. Vuonna 1994 perustettu rockbändi on edelleen supersuosittu ympäri maapalloa – onhan se myynyt yli 5 miljoonaa levyä ja saavuttanut lukuisia kulta- ja platinalevyjä useissa maissa.

Eero perusti The Rasmuksen yläasteikäisenä ystävänsä Lauri Ylösen kanssa. Menestystä alkoi tulla ensin pikkuhiljaa ja lopulta yhä vauhdikkaammin. Kun Eero oli 22-vuotias, F-F-F-Falling-kappaleesta tuli jättimäinen hitti kotimaassa 2001.

The Rasmus vuonna 2019. Lauri Ylönen, laulu | Pauli Rantasalmi, kitara | Eero Heinonen, basso | Aki Hakala, rummut.
The Rasmus vuonna 2003.

Bändin viides albumi, Dead Letters, kiidätti sen kansainvälisille areenoille vuonna 2003. Silloin Eero oli 24-vuotias ja juuri tullut isäksi. Vaimonsa Jessican hän oli tavannut joogaretriitissä Intiassa pari vuotta aiemmin.

”The Rasmuksen rivien rakoilu oli sokki”

Vuoden 2008 Black Roses -albumin jälkeen rivit alkoivat rakoilla, kun esimerkiksi Lauri ajautui avioeroon.

Eero kuvaa Anna-lehden haastattelussa The Rasmuksen tahdin hiipumista järkytyksenä.

”Se oli sokki. Sitä voi verrata siihen, että on pitkään ollut jossain työpaikassa, ja sitten alkaakin yt-neuvottelut. Tajusin, että kakkosammatti olisi hyvä juttu.”

Eero myöntää, että 2000-luvun lopussa taloushuolet vaivasivat.

”Mielenrauha on isompi ja syvempi asia kuin taloudellinen toimeentulo, mutta on helpompi pitää kiinni tasapainosta, jos ei joudu stressaamaan siitä, miten maksaa vuokran.”

Mainos
eero heinonen julkaisi IG:ssä perisuomalaisen grillausvideon saavuttuaan toukokuussa helsinkiin.

The Rasmus rokkaa: uusi levy ja maailmankiertue

The Rasmus julkaisi uutta musiikkia toukokuussa 2021.  Bones-single on ensimmäinen lohkaisu myöhemmin ilmestyvältä uudelta studioalbumilta, jonka on tuottanut Joshua (Kent, Mew, Kashmir, Guano Apes).

Bones-kappale kertoo huonosta karmasta eli siitä, minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”, Lauri Ylönen valottaa.

Lue myös: Megabändit yhteen! The Rasmus ja Apocalyptica julkaisevat erikoissinkun – rankka aihe

Tuleva levy on järjestyksessään yhtyeen kymmenes ja ensimmäinen sitten syksyllä 2017 ilmestyneen Dark Matters -pitkäsoiton. Bändi lähtee uuden pitkäsoittonsa tiimoilta myös maailmankiertueelle. Kiertue on suunniteltu alkavaksi Saksasta lokakuussa 2022.

Ensi viikolla on luvassa toinen sinkkulohkaisu albumilta, kun Venomous Moon -biisi ilmestyy perjantaina 3. syyskuuta. Kappale on The Rasmuksen ja Apocalyptican yhteisbiisi.

Megabändit esittävät uuden biisin ensimmäistä kertaa yhdessä Kummit Live: Elämä Lapselle -konsertissa MTV3:lla 8. syyskuuta. 

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *