Tykkää ja seuraa meitä:

Rock

Tommi Läntinen ja Michael Monroe veisasivat astiat helisemään – näin syntyi jouluinen rokkiklassikko

Tommi Läntinen ja Michael Monroe yhdistivät voimansa jouluklassikossa. Suomi-starat duetoivat Sladen Merry Xmas Everybody -klassikon komeasti. Lue lisää!

Julkaistu

@

Tommi Läntinen ja Michael Monroe yhdistivät voimansa jouluklassikossa.

Tommi Läntinen julkaisi joulusinglen Merry Xmas Everybody, jolla hänen vieraanaan on itse Michael Monroe! Kappaleen julkaisi Vallila Music House. 

Kahden rokkarin yhteisbiisi syntyi spontaanisti heidän tavatessaan sattumalta Inkfish-studiolla vuosi sitten. Michael Monroe viimeisteli studiolla levyään, kuten Tommikin.

”Monroe oli kopannut studion puolelta mukaansa akustisen kitaran ja sitä näppäillessään muisteltiin kaikkea hienoa, musaa, artisteja, bändejä sekä tietysti biisejä. Porukalla musadiggailtiin. Alettiin siitä sitten kelailemaan populaarimusan joulubiisejä, rockia, soulia, countrya … ihan kaikkea. Ja sitten mieleen muistui Sladen Merry Xmas Everybody!” Tommi muistelee biisin syntyhistoriaa.

”Näytettiin varmaan Tenavien Ressulta molemmat” –Tommi Läntinen nauraa

Meno oli jouluisen rock-henkinen.

”Ei kulunut kuin hetki ja alkoi sellainen veisuu, että astiat helisi kaapissa. Biisi on meille molemmille ja miljoonille niin rakas, että se lähtee aina jouluisin erityisesti Briteissä valtavaan voimasoittoon. Klassikko kun on. Oli aivan mahtava  fiilis. Näytettiin varmasti Tenavien Ressulta molemmat, kun kurkut suorina painettiin menemään. Karheaa, kyllä, mutta sydämestä tuli. Tehtiin aiesopimus, että joskus vielä rönkästään tämä ralli livenä kansalle. Vakuudeksi siitä laulettiin kertsiä vielä kerran… tai kaksikin.”

Lue myös: Michael Monroe intona uudesta levystään: ”Uudistimme soundin” – kuuntele eka sinkku

Slade on Michaelille erityisen rakas bändi

Michael Monroelle Slade on merkityksellinen bändi.

”Slade oli ensimmäinen rockbändi, jonka näin livenä pikkupoikana. Vuosi oli 1973 ja olin 11-vuotias. He soittivat Helsingissä Töölön Messuhallissa (nykyisessä Kisahallissa), vain parin korttelin päässä kodistani Sibeliuksenkadulla ja konsertti tietenkin räjäytti tajuntani. Laulaja Noddy Holder otti yleisön haltuun aivan käsittämättömällä tavalla ja hänen uskomaton äänensä iskeytyi kalloon kuin katupora! Volyymi oli jumalattoman kovaa, eikä Messuhallin huono akustiikka auttanut asiaa – korvat soivat vielä pari päivää keikan jälkeen, mutta keikka oli loistava!”

Mainos

”Tämä on yksi maailman parhaista joululauluista” –Michael Monroe kehuu

Joulubiisistä Michael jatkaa seuraavasti:

”Sladen Merry Xmas Everybody on aina ollut yksi maailman parhaista joululauluista ja on ilo tehdä sitä vielä enemmän tunnetuksi suomalaisille tällä minun ja Tommin omanlaisella duettoversiollamme. Enjoy! And have a Lovely, Peaceful Xmas! “

Hyvää joulua toivottaa myös Tommi.

”No niin, tähän on nyt tultu. Mehän pidettiin lupauksemme. Tässä se nyt on. Maailman yksi kohottavimmista joululauluista: Merry Xmas Everybody!”

tommi läntinen feat. michael monroe: merry xmas everybody -biisi spotifyssa.

Tommi solmi juuri ison sopimuksen

Tommille kuluva vuosi on ollut kiireinen. Isojen festarikeikkojen ja duokeikkojen lisäksi hän julkaisi uuden studioalbumin Elämä kantaa mua ja oli yksi UMK-kilpailun finalisteista helmikuussa. Lisäksi hän solmi juuri ohjelmamyyntisopimuksen Warner Music Liven kanssa, mikä Tommin sanoin tuntuu mahtavalta ja luontevalta. Nyt hän on taas valmis uuteen ja tulkitsee kollegoidensa biisejä eri tyylilajeista ja tuo niihin mukaan omaa rohkeaa persoonaansa ja ripauksen rock-estetiikkaansa. 

Tommin vaiherikas ura on dynaamisessa eteenpäin suuntaavassa vaiheessa. Hänen tunnettuja hittejään yli neljänkymmenen vuoden ajalta ovat muun muassa Via DolorosaRööperin kuuKevät ja minäSyvälle sydämeen sattuu sekä Boycottin kanssa julkaistu klassikko Gotta rock. Tommi on julkaissut uransa aikana lukuisia albumeita eri kokoonpanoissa, tehnyt tuhansia keikkoja ja yhteistyötä eri artistien kanssa. Hänelle on myönnetty neljä kulta- ja kaksi platinalevyä. 

Elämä kantaa –levyn on julkaissut Vallila Music House, ja se on saatavana digitaalisten formaattien lisäksi vinyylinä ja cd-levynä.

60 vuotta täyttänyt Tommi vietti villiä juhlavuotta

Michael Monroen vuosi on ollut erittäin merkittävä, tapahtumarikas ja menestyksekäs. Hän täytti kesän alussa 60 vuotta ja julkaisi samalla uuden albumin I Live Too Fast To Die Young, jota on kansainvälisesti ylistetty yhdeksi hänen uransa parhaaksi levyksi.

Michael kiersi kesällä Alice Cooperin lämppärinä ja useilla festivaaleilla Euroopassa sekä avasi Guns N’Rosesin keikan Lontoossa Tottenham Hot Spurs Stadionilla. 

Michaelin ääriään myöten loppuunmyyty 60-vuotisjuhlakeikka Helsingin Jäähallissa syyskuussa ylitti kaikki odotukset. Lähes kolmetuntinen konsertti kattoi kaikki Michaelin uran vaiheet, mukaanluettuna Demolition 23, vanha ja uusi soolotuotanto, 2000-luvun Hanoi Rocks sekä loppuhuipentumana aiemmin mahdottomana pidetty, alkuperäisen Hanoi Rocks – kokoonpanon ainutkertainen yhteisesiintyminen ensimmäistä kertaa 40 vuoteen.

Michael ei näytä väsymisen merkkejä vaan jatkaa kovempana kuin koskaan.

Mainos
Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *