Tykkää ja seuraa meitä:

Robin Packalen

Robin Packalen.

Robin on turkulainen supertähti, joka tähtää nyt kansainväliseen menestykseen. Vain 13-vuotiaana hän sai laajaa huomiota alkuvuonna 2012 julkaistulla ensimmäisellä singlellään Frontside Ollie, joka levisi sosiaalisessa mediassa. Kappaleen musiikkivideo saavutti muutamassa päivässä yli miljoona näyttökertaa, ja myöhemmin yli 18 miljoonaa näyttökertaa Youtubessa.

Robinin esikoisalbumi Koodi julkaistiin helmikuussa 2012 ja se myi päivässä triplaplatinaa eli 60 000 kappaletta. Sen jälkeen Robin on julkaissut neljä studioalbumia, remix-albumin ja kokoelmalevyn. Vuoteen 2015 mennessä Robinin levyjä on myyty yli 550 000 kappaletta.

Robinin musiikkivideoita on katsottu videopalvelu Youtubessa yli 90 miljoonaa kertaa ja hänen kappaleitaan on toistettu musiikkipalvelu Spotifyssa huimat 395 miljoonaa kertaa. Vastustamaton supertähti on yksi seuratuimpia suomalaisartisteja sosiaalisessa mediassa: turkulaispopparia seuraa eri some-kanavissa yhteensä yli 950 000 ihmistä.

Robinista kertova dokumenttielokuva Robin – The Movie sai ensi-iltansa vuonna 2012. Vuonna 2017 Robin oli yksi Vain elämää -sarjan kuudennen tuotantokauden tähdistä ja samana vuonna Robin näytteli sotamies Hauhiaa sotaelokuvassa Tuntematon sotilas. Robin suoritti oman asepalveluksensa Kirkkonummen Upinniemessä Rannikkoprikaatissa 2018.

Robin on palkittu uransa aikana neljällä Emma-palkinnolla ja MTV Europe Music Awards -palkinnolla vuonna 2012.

Vuonna 2019 laulukieleksi vaihtui englanti ja taiteilijanimeksi Robin Packalen. Hän keskittyy nyt kansainvälisen uran luomiseen. Aluksi I’ll Be With Yo -singleä levitetätiin Pohjoismaihin ja saksankieliseen Eurooppaan. 

Robin julkaisi kesäkuussa 2020 kappaleen Benefits ja joulukuussa EP:n Rest In Beat PM. EP on ensimmäinen osa Packalenin tulevaa englanninkielistä albumia, jonka vuonna 2021 julkaistavan toisen EP-osan nimi on Rest In Beat AM. Jäkimmäisen EP:n ensimmäinen sinkku oli maaliskuussa 2021 julkaistu Hard To Love -kappale tuottaja-DJ Alex Mattsonin kanssa. Alex (oik. nimeltään Aleksi Kaunisvesi) on mukana myös Blind Channelissa.

Justin Bieberiäkin kahdesti lämmitellyt Robin on puhunut julkisuudessa avoimesti lukihäiriöstään.

Turussa  24. elokuuta 1998 synynyt Robin Petteri Packalen voitti 10-vuotiaana 2008 lasten ja nuorten valtakunnallisen laulukilpailun Staraskaban. Seuraavana vuonna hän edusti Suomea Venäjällä Moskovassa järjestetyssä New Wave Junior -laulukilpailussa, jota seurasi noin 100 miljoonaa televisiokatsojaa. Hän esitti kilpailussa Europen kasarihevihitin The Final Countdown.

Robinin taru alkoi, kun Aikakone-yhtyeestäkin tuttu säveltäjä-tuottaja Maki Kolehmainen kiinnitti huomiota Robiniin tämän esiinnyttyä New Wave -laulukilpailussa vuonna 2010. Loppu onkin suomalaista musiikkihistoriaa!


KEIKAT:

Tänään:

Ei keikkaa.

Tulevat keikat:

Ei keikkaa.

Pidätämme kaikki oikeudet muutoksiin.

Mainos

Tulevat keikat

Katso lisää keikkoja

Google-haku