Tykkää ja seuraa meitä:

Musiikkivideo

Vesala teki biisin naisten ikäsyrjintää vastaan – haistattaa pitkät arvostelulle

Uu mama -sinkullaan Vesala haluaa nostaa naisten esiin kokeman jatkuvan arvostelun.

Julkaistu

@

Vesala. Kuva: Viivi Huusko.

Lukuisista hittibiiseistään tunnettu Vesala julkaisi uuden singlen Uu mama perjantaina 18.2. Kappaleella hän on inspiroitunut naisten kohtaamasta ikäsyrjinnästä ja jatkuvan arvostelun kohtaamisesta. 

Uu mama saa ensiesityksensä UMK22-finaalissa lauantaina 28. helmikuuta. Vesala on myös illan juontaja yhdessä somevaikuttaja Mmiisaksen kanssa.

Uu mama syntyi ikäsyrjintää vastaan, mutta riemulla. Keski-iän ylittäneitä naisia arvostellaan ulkonäön, pukeutumisen ja tekemisien takia ihan koko ajan. Näin yritetään kontrolloida ja kaventaa naisten tilaa olla, työskennellä, näkyä ja elää”, Paula Vesala alleviivaa.

Uu mama syntyi rakkaudesta kaikenlaisiin tyyppeihin, jotka haistattavat pitkät kypsähtäneille kommentaattoreille, ja elävät omaa elämäänsä juuri niin täyteläisesti kuin itse haluavat.”

uu mama on vesalan helmikuussa 2022 ilmestynyt sinkkubiisi.

Vesala on sanoittanut kappaleen itse ja säveltänyt sen yhdessä tuottajansa Jurekin kanssa. He työstävät parasta aikaa Vesalan kolmatta sooloalbumia, jolta on julkaistu aiemmin kaksi singleä – Kysy mua ulos ja Pahanilmanlinnut.

Joulukuussa 2021 Paula täytti 40 vuotta ja julkaisi juhlan kunniaksi Totuuksia popmusiikista -EP:n.

Lue myös: Juhlakalu Vesala julkaisi synttäreidensä kunniaksi levyn: ”Ränttäystä ja hauskanpitoa”

Mainos

Musavideon alaikäraja oli 30 vuotta

Uudelle Uu mama -kappaleelle on tehty myös musiikkivideo, jonka on ohjannut yksi Suomen tunnetuimmista musiikkivideo-ohjaajista Miikka Lommi. Voit katsoa videon tästä (Youtube).

Vesala sanoo olevansa musiikkivideosukupolven kasvatti.

”Music Television mullisti elämäni yläasteikäisenä. Tätä biisiä tehdessä tajusin että kaikki ne musavideot, joita olen nähnyt – missään en muista myönteisessä pääosassa, tai missään muussakaan myönteisessä osassa olleen keski-ikäisiä tai sitä vanhempia naisia. Ikäraja tämän videon esiintyjähaussa oli +30-vuotta!” poppari paukauttaa.

”Miikan kanssa olemme tehneet yhteistyötä jo toistakymmentä vuotta – hän on ohjannut ja käsikirjoittanut esimerkiksi Joku raja -videon ja ottanut PMMP:n viimeisen albumin kuvat.”

Vesala kuuluu Suomen arvostetuimpiin ja seuratuimpiin artisteihin. Hänen musiikkinsa on erityinen yhdistelmä taiteellista tinkimättömyyttä sekä koko kansan tavoittavia pophittejä radio- ja suoratoistopalveluiden soitetuimpien kappaleiden listoilta.

Jatka lukemista
Mainos
Klikkaa ja kommentoi

Kirjoita vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.